latinsk text

Latinet som språk och kulturbärare, orienteringskurs

LAT115
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-23709
Ansökan stängd

Om utbildningen

I denna kurs får du en orientering om vilken roll språket latin har spelat i den europeiska kulturen genom tiderna. Kursen innehåller inte språkstudier i egentlig mening, men du får en överblick över latinets språkliga struktur och på vilka sätt denna skiljer sig från svenskan. Du får lite smakprov på latinsk text i form av till exempel inskrifter och bevingade ord och du får läsa latinska texter i översättning. Dessutom ingår ett kulturhistoriskt studium av de historiska miljöer, både antiken och efterantik tid, där latin har spelat en framträdande roll. En introduktion i latinets roll i de moderna språken ingår också.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

Undervisningen

För att minska smittspridningen av Covid-19 kommer all undervisning vid institutionen för språk och litteraturer mellan den 17 januari och den 31 januari att bedrivas helt på ZOOM. Därefter tar institutionen nytt ställningstagande vad gäller återgång till campus.
I nuläget planeras inga ändringar av examinationer utan dessa genomförs efter riskbedömning i enlighet med respektive kursplan. I den gemensamma skrivsalen tillämpas särskilda smittskyddsåtgärder.

För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler