Kulturmöten och Mellanösterns religioner, grundkurs

GU-14818
Ansökan stängd

Om utbildningen

Hur ser det religiösa landskapet ut i Mellanöstern? Vilken roll spelar religion i Mellanöstern förr och nu, för den enskilde individen och för hela samhällen? Vilken betydelse har religion och religiösa trosföreställningar i de kulturmöten, konflikter och fredssträvanden som äger rum i Mellanöstern?

Detta är några av de frågor du får diskutera och fördjupa dig i här. Kursen ger en orientering om den religiösa och politiska situationen i Mellanöstern och behandlar såväl historiskt avgörande skeenden som dagsaktuella händelser. Staten Israels instiftande, den arabiska våren, islamiska statens (IS) framfart i Syrien och Irak, pilgrimsvandringar och religiös turism i Israel, fredsaktivism och religiöst motiverad terrorism är endast några exempel på vad som kommer att tas upp inom ramen för kursen.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).