Bild
Klarinetter och trumpeter spelar i orkester.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Interpretation för orkesterinstrument/piano/orgel 2

Kurs
MVK957
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25346
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen är en fortsättning på Interpretation för orkesterinstrument/piano/orgel 1 som innebär att du vidareutvecklar din konstnärliga tolkningsförmåga och fördjupar förståelsen för ditt huvudinstruments roll som en del i en orkester.

Om utbildningen

Du deltar både i individuella lektioner, i kammarmusikundervisning och i gemensamt orkesterspel med studenterna på masterprogrammet i symfoniskt orkesterspel. Kursen förbereder dig för masterutbildningen i orkesterspel och syftar även till att utveckla dig i att förverkliga dina egna konstnärliga idéer samt att kunna kommunicera med publik.

Kursen är på grundnivå och går på heltid under en termin. Undervisningsspråket är engelska. 

Behörigheter och urval

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av videoinspelningar som innehåller tre (3) fritt valda stycken från olika musikepoker. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Rangordning sker efter bedömd nivå på instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

 

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler