Bild
Registerandrag och manual (orgel)
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Interpretation för orkesterinstrument/piano/orgel, fördjupning 1

Kurs
MVK958
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25352

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som har gått en konstnärlig kandidatutbildning i musik och vill utvecklas som orkestermusiker, pianist eller organist. Du får även möjlighet att utforska din förmåga till konstnärliga tolkningar genom fördjupning och analys av kursens repertoar.

Om utbildningen

Kursen ger dig en fördjupad och formmässig förståelse, både som solist och i ensemble, för olika verk. Du lär dig att identifiera och gestalta stildrag i repertoaren, arbeta självständigt och visa medvetenhet om din egen stämma i relation till partituret. Undervisningen innehåller instrumentala studier och kammarmusik. För dig som spelar ett orkesterinstrument ingår även orkesterspel i gemensamma produktioner med studenter på masterprogrammet för symfoniskt orkesterspel.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs konstnärlig kandidatexamen inom musik (eller motsvarande) samt godkänt antagningsprov.

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av videoinspelningar som innehåller tre (3) fritt valda stycken från olika musikepoker. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Rangordning sker efter bedömd nivå på instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

 

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler