Orkesterpianist i symfoniorkester

GU-15318
Ansökan stängd

Kort om kursen

I den här kursen övar du din konstnärliga tolkningsförmåga och förståelse för ditt huvudinstruments roll som en del i en orkester.

Om utbildningen

Du deltar både i individuella lektioner, i kammarmusikundervisning och i gemensamt orkesterspel med studenterna på masterprogrammet i symfoniskt orkesterspel. Kursen är en förberedelse för masterutbildningen i orkesterspel och syftar även till att utveckla dig i att förverkliga dina egna konstnärliga idéer samt att kunna kommunicera med publik.

Kursen är på grundnivå och går på heltid under en termin. Undervisningsspråket är engelska.

Se även fortsättningskursen Interpretation för orkesterinstrument/piano 2.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet och 15 hp vid konstnärlig utbildning inom musik eller motsvarande samt godkänt antagningsprov.

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av videoinspelningar som innehåller tre (3) fritt valda stycken från olika musikepoker. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat via arbetsprovstjänsten SlideRoom. Rangordning sker efter bedömd nivå på instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som du anser ger ditt material rättvisa.

Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Lokaler

På grund av arbetet med att bygga ett nytt hus för hela Konstnärliga fakulteten behöver Högskolan för scen och musik flytta till ersättningslokaler. Flyttprocessen inleds under 2022.

Läs mer om lokaler