Bild
Länkstig

Intensivkurs i ukrainska

Kurs
SL1190
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23619
Ansökan stängd

Kort om kursen

En kurs för dig som har grundkunskaper i ett slaviskt språk. Vi går igenom ukrainsk kontrastiv ljudlära och ukrainsk grammatik och du får lära dig det kyrilliska alfabetet i elektronisk form. Du bygger upp ett grundläggande ordförråd inriktat på vardagskommunikation. Internetbaserad kurs. Undervisningsspråk är svenska och ukrainska.

Om utbildningen

Nu kan du som har grundkunskaper i ett slaviskt språk bredda din kompetens med ukrainska! Kursen vänder sig till dig som redan har läst 60 högskolepoäng i ett slaviskt språk. Eftersom du redan har viktiga grundkunskaper ökar vi progressionshastigheten.

Vi går bland annat igenom kontrastiv ukrainsk ljudlära och huvuddragen i ukrainsk grammatik. Här läggs särskilt fokus på kontrasten mellan ukrainska och andra slaviska språk. Du lär dig att använda det kyrilliska skriftsystemet i elektronisk form.

Du bygger också upp ett grundläggande ordförråd som gör det möjligt att kommunicera och konversera på ukrainska i vardagliga sammanhang.

Det här är en internetbaserad kurs. Alla kursmoment är samlade på internet. Med undantag för ett fåtal schemalagda träffar bestämmer du själv när och var du vill studera. Det betyder att det är lätt att kombinera kursen med andra studier, yrkesarbete eller föräldraledighet. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För behörighet krävs minst 60 hp i något slaviskt språk, varav 30 hp godkänt resultat från fortsättningskurs (31-60 hp).

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:  
https://studentportalen.gu.se/minastudier/hum/Examen+och+arbetsliv

Så är det att plugga

Lokaler

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler