Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Idrottspsykologi

Kurs
IIG197
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Om utbildningen

Kursen innehåller en grundläggande orientering om idrottspsykologi som vetenskap samt kunskaper om hur psykologiska faktorer och processer påverkar individen i utövandet av idrott och fysisk aktivitet. Kursen fokuserar dels på prestationspsykologi och dels på fysisk aktivitet, träning och psykologisk hälsa.
Exempel på faktorer och processer som beaktas inom prestationspsykologin är tävlingsnervositet, stresshantering, motivation, självförtroende, målsättningsarbete och mental träning. Därtill behandlas bland annat effekter av fysisk aktivitet och träning på psykisk ohälsa (till exempel depression, kognition och självkänsla) och motivation till träning och beteendeförändring.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.