Hem- och konsumentkunskap A
Om utbildningen
I den här kursen får du en introduktion till hem- och konsumentkunskap och de tre övergripande perspektiven:
- hälsa,
- ekonomi
- och miljö .
Ämnesspecifika begrepp, metoder och teorier introduceras bland annat i köksförlagd undervisning.
Vi problematiserar konsumtionsprocesser, privatekonomiska strategier och resursanvändning – både i och utanför hemmet med fokus på unga individer. Samtidigt utvecklar du din didaktiska kompetens i relation till skolans kursplan och kunskap i handling.
Behörigheter och urval
Behörighet
Grundläggande behörighet
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).
Så är det att plugga
Undervisningen
Campusträffar:
- 23-24 mars
- 1-2 juni
Digital kursstart: 20 januari, klockan 9.30-15.00
Digitala träffar: Dessutom har kursen obligatoriska digitala träffar i realtid, varav de flesta är på eftermiddagstid. I största möjligaste mån ligger dessa träffar på onsdagar på eftermiddagstid men undantag kan förekomma.