Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Franska, Fördjupningskurs, del I

Kurs
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-13116
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens syfte är att erbjuda en fördjupning av fransk litteratur- och språkvetenskap. Kursen omfattar även ett studium av äldre fransk litteratur med tonvikt på texter från 1600- och 1700-tal. Ett översättningsmoment ingår också. Denna kurs utgör första halvan av de 30 hp i ämnet franska som krävs på fördjupningsnivå för att du ska kunna ha franska som huvudämne i en kandidatexamen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt betyg på avslutad grundkurs (FR1111) om 30 hp och minst 22,5 hp på FR1200 Franska, Fortsättningskurs eller motsvarande. För tillträde till kursen krävs även godkänt resultat på antingen grammatik- eller översättningsmomentet inom fortsättningskursen.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

Schema, sökfunktion:
https://cloud.timeedit.net/gu/web/schema/ri1Q5002.html

Kursplan/litteraturlista, sökfunktion:
https://studentportal.gu.se/e-tjanster/kursplan-litteraturlista

Mer om kursen på lärplattformen Canvas
https://studentportal.gu.se/minastudier/sprak/canvas-oppna-sidor

Studievägledning, institutionen för språk och litteraturer
https://studentportal.gu.se/minastudier/sprak/Studievagledning

Lokaler, Humanisten
https://gu.se/humaniora/om-oss/vara-lokaler-pa-humanisten

Viktig tilläggsinformation inför vårterminen 2021 mot bakgrund av coronapandemin: Vi avvaktar rektorsbeslut i november. Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2021 Spring semester in connection to the corona pandemic: We await the vice-chancellors policy decision in November. If teaching and examination cannot be conducted on campus, campus courses will be offered in an online format instead.