Arabiska, Grundkurs 1, del II

GU-14701
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen motsvarar andra delen av Grundkurs 1, 30 högskolepoäng (AR1100), och består av delkurserna Standardarabiska II och Talad arabiska 1.

Kursen består av två delkurser:

1. Standardarabiska II 7,5 hp. Delkursen bygger vidare på delkursen Standardarabiska I från AR1101. Du får en  fördjupad genomgång av den arabiska grammatiken (arabisk verbbildning, enklare satsfogning), genomgång och träning av arabiska räkneord,ordbokskunskap, påbyggnad av vokabulär, textläsning och skrivträning.

2.Talad arabiska I, 7,5 hp. Kursen innehåller en introduktion till arabisk talad dialekt, dess grammatik och ordförråd, med fokus på en specifik dialekt som väljs av läraren. Du tränar dina färdigheter i arabisk dialekt med hörförståelseövningar i enkla samtalssituationer och genom diskussion av exempel från populärkultur.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på 7,5 högskolepoäng från AR1101, Arabiska, Grundkurs1, del I (15 hp), eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.