Göteborgs universitet
Bild
Nicky Britten och Kath Maguire talar på Sahlgrenska akademin
Nicky Britten och Kath Maguire talar på Sahlgrenska akademin.
Foto: Jeanette Tenggren Durkan
Länkstig

Patienters och allmänhetens medverkan (PAM) i forskning - workshopmaterial

Material från Nicky Britten och Kath Maguires Sahlgrenska Academy Seminar och workshop 2014 på temat patienters och allmänhetens medverkan (PAM) i forskning.

Här finner du ett paket med information och verktyg för att komma igång med att arbeta med patienters och allmänhetens medverkan i forskning (PAM) (på engelska Patient and Public Inovolvement PPI). Materialet är på engelska.

Det har skapats av professor Nicky Britten och Dr Kath Maguire från University of Exeter och PenCLAHRC i Storbritannien. Nicky Britten har varit gästprofessor på Institutionen för vårdvetenskap och hälsa/Centrum för personcentrerad vård GPCC. PenCLAHRC står för The National Institute for Health Research (NIHR) Collaboration for Leadership in Applied Health Research and Care (CLAHRC) South West Peninsula. Läs mer om PenCLARHC här. 

Professor Britten och Dr Maguire delade dessa dokument efter en Sahlgrenska Academy Seminar och workshop som de höll på Sahlgrenska Akademin 2014. Läs en rapport från detta här (på engelska). De kan användas för att komma igång med patienters och allmänhetens medverkan (PAM) i alla typer av forskning.

På denna sida kan du ladda ner följande filer:

  • PPI Tips
  • PPI Involvement consequences
  • PPI Mapping Involvement
  • PPI Presentation October 2014. Britten and Maguire
  • PPI Resources

Läs mer om patienters och allmänhetens medverkan (PAM) i forskning här.