Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Tränings- och matchanalys i lagidrotter

Kurs
IIG700
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19118
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2021.

Om utbildningen

Kursens huvudinnehåll är prestationsutveckling inom lagidrotter, främst fotboll, och med särskilt fokus på hur GPS-teknik (Catapult Sports S5) kan användas för individ såväl som lag i prestationsutvecklande syfte. I kursen redogörs för utformning av belastnings- och kravprofiler inom lagidrott baserade på mätningar i tränings- och tävlingssammanhang. Detaljerade analyser av idrotten och individen genom systematiserad GPS-kunskap respektive fysiologisk kunskap, bildar utgångspunkt för träningsplaneringar och taktiska dispositioner av laget – och detta utgör fokus i kursen. I kursen integreras föreläsningar, diskussioner och redovisningar med egen experimentell träningsplanering.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.