Språk- och kunskapsutvecklande undervisning

GU-35500
Ansökan kommer öppna

Om utbildningen

Språk och kunskapsutvecklande undervisning vänder sig främst till dig som är lärare eller utbildar dig till lärare.  Kursen ger kunskap om speciella förutsättningar som utmärker undervisning och lärande i ett andraspråk. Vi tar upp ett antal språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och sätter fokus på språkfärdigheter av avgörande betydelse för eleven i skolans alla ämnen. På kursen diskuteras olika förhållningssätt som skolan och dess personal kan ha i arbetet med flerspråkiga elever och hur dessa förhållningssätt kan påverka elevernas lärande och kognitiva utveckling.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Språk- och kunskapsutvecklande undervisning ges som sommarkurs, halvfart distans.

Mycket av undervisningen sker via Göteborgs universitets lärplattform (Canvas) men det förekommer även fysiska träffar i början och i slutet av kursen.