Navigate to video: Förbättra världen med hjälp av mjukvara.
Video (4:50)
Förbättra världen med hjälp av mjukvara.
Bild
Länkstig

Software Engineering and Management kandidatprogram

Program
N1SOF
Grundnivå
3 år
180 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-1G86B
Ansökan stängd

Kort om programmet

Utvecklare och förvaltare av mjukvara kommer att ha nyckelroller inom alla områden i samhället, från användande av AI inom kundservice eller ekonomisk rådgivning, till att utveckla självkörande bilar och skapa appar inom hälsovård och bioteknik. Våra forskare är världsledande på flera områden inom Software Engineering. På vårt program skaffar du dig praktiskt erfarenhet genom att samarbeta i projekt med våra partners inom industrin och delta i hackathons. Det ger dig de färdigheter du behöver för att förbättra världen med hjälp av mjukvara.

Om utbildningen

Utvecklingen av mjukvara och smart, effektiv informationsteknologi förändrar hur vi lever våra liv. Den som kan skapa innovativa produkter med hjälp av teknik och management är eftersökt på arbetsmarknaden, från utveckling av självkörande fordon till smarta prylar och sociala medier. Kandidatprogrammet i Software Engineering and Management utvecklar din sociala och tekniska förmåga och ditt ledarskap, viktiga faktorer för en framgångsrik karriär. Du kommer att träna på att arbeta i team för att få erfarenhet av olika roller som är viktiga i din framtida karriär och för att få en förståelse för vikten av samarbete.

En bred utbildning med fokus på samarbete och projekt

Programmet är inriktat på metoder och tekniker för att utveckla mjukvara. Att ställa rätt frågor till kunden och översätta svaren till design, att hantera projekt, organisationer och utvecklingsteam. Under utbildningen utvecklar du dina tekniska färdigheter, din förmåga att analysera problem och att uppskatta tidsåtgång och kostnad för utvecklingsprojekt. Du lär dig även att kommunicera och interagera med kunder och andra samarbetspartners i mjukvaruutvecklingsprojekt. En av programmets styrkor är det dubbla fokuset på mjukvaruutveckling och management.

En viktig aspekt av utbildningen är ett nära samarbete med mjukvaruindustrin. Under kurser och projekt samarbetar vi med gästföreläsare och handledare från mjukvaruföretag som introducerar dig till realistiska problem. Ett viktigt inslag i läroplanen är ett fokus på projekt och problembaserat lärande. Du kommer att arbeta med en bred och komplex problemdefinition och lära dig att strukturera upp och lösa komplexa problem genom att bryta ner dem till mindre uppgifter.

Stort inslag av samverkan med företagen i utbildningen

Testa dina kunskaper under hackathons

Under hackathons träffas studenter och yrkesverksamma och samarbetar i team för att skapa och utveckla mjukvarulösningar på utmaningar som organisatören formulerat. Att delta i ett hackathon sker utanför den ordinarie undervisning och är en möjlighet att träna och testa din kunskap på verkliga fall, i samarbete med företag och ideella organisationer.

Mer om hackathons för softwarestudenterna

Förbereder dig för en spännande karriär

Med hjälp av lärare och handledare lär du dig att ta ansvar för din utbildning. Programmet är öppet för studenter från hela världen och vi omfamnar den internationella prägel som våra studenter ger programmet. Vi är stolta över att skilja oss från andra utbildningar genom att vårt kandidatprogram ges helt på engelska, och över vår internationella studiemiljö med lärare och studenter från hela världen. Utbildningen förbereder dig för studier på ett masterprogram eller en karriär i Sverige eller utomlands.

Vem borde ansöka?

Vill du utforska hur AI kan användas inom kundservice eller kanske till och med för finansiell rådgivning? Är du intresserad av att utveckla självkörande fordon? Vill du utveckla appar inom hälsa och bioteknik? Vill du ha en nyckelroll i utvecklingen mot en hållbar framtid? På det här programmet får du genomföra samarbetsprojekt, arbeta med industrin och delta i hackathons, allt för att du ska få de färdigheter som behövs för att kunna förbättra världen med hjälp av mjukvara.

Om du vill utveckla din ledarskapsförmåga, projektplanering och kommunikationsfärdigheter som gör att du kan skilja ut dig från andra mjukvaruingenjörer, gör som ansökande från 90 länder och sök kandidatprogrammet i Software Engineering and Management.

Läs alla studentintervjuer här

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c

Urval

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Efter studierna

Efter avklarade studier har du en filosofie kandidatexamen med huvudområdet Software Engineering.

Våra tidigare studenter jobbar som bland annat: mjukvaruutvecklare, mjukvarutestare, systemingenjörer, produktägare, projektledare, SCRUM master, business analyst, business intelligence developer, datavetare, UX-designer, mjukvaruarkitekt, mjukvarukvalitetsingenjör, mobilapplikationsutvecklare, teamledare, SAFe-produktägare, mjukvaruteknisk analytiker och processingenjör.

Företag som anställt våra tidigare studenter: Apple, Google, IBM, Volvo Cars, Microsoft, Ericsson, Swedbank, Volvo Trucks, Electronic Arts, CISCO, Handelsbanken, Astra Zeneca, Scania Group, Jeppesen, Danske Bank, Volvo Buses, Volvo IT, Klarna, Vodafone, Skatteverket, Stena AB, Zenuity, TIBCO Software, Västtrafik, Sigma IT Consulting, Semcon, Creative Assembly, and Aptiv.

Läs mer om efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsspråk är engelska för hela programmet.

Vårt program har ett tydligt fokus på management, med projektarbeten i grupp med syftet att skapa och utveckla mjukvara i olika verkliga sammanhang. Det ger dig möjlighet att finslipa din kreativitet och utveckla och bevisa dina kunskaper. Du kommer få erfarenhet av olika roller och att delta i arbete i team.

Undervisningen är indelad i sex terminer med varsitt tydligt tema:

  • Termin 1: Team Programming
  • Termin 2: Systems Development
  • Termin 3: Distributed Systems Development
  • Termin 4: Cyber Physical Systems and Systems of Systems
  • Termin 5: Software Engineering for AI Systems
  • Termin 6: Software Engineering Research and Practice

Läs mer om undervisningen

Lokaler

Programmet ges av institutionen för data- och informationsteknik, avdelningen för Software Engineering, som är placerad mitt i Sveriges ledande teknikcentrum, Lindholmen Science Park i centrala Göteborg.

Läs mer om lokaler

Studier utomlands

Du har möjlighet att studera utomlands i Europa, Asien eller USA under termin fem.