I ett blått rum står fyra människor med öppna munnar
Foto: Johan Wingborg

Skriva text till musik

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-23721
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens mål är att utveckla studentens förmåga att uttrycka sig i skrift kopplat till musik. Kursen syftar till att ge studenten nya verktyg, samt till att studenten lär sig mer om sin egen och andras skrivprocess. Vi gör skrivövningar och analyserar egna och andras texter.

Vårterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar på följande datum:

2/2 (vecka 5)
23/2 (vecka 8)
16/3 (vecka 11)
6/4 (vecka 15)
4/5 (vecka 18)
25/5 (Vecka 21)

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler