Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Sång
Foto: Stig Magnus Thorsén
Länkstig

Sångimprovisation med personligt uttryck

Kurs
MVK327
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23709
Ansökan stängd

Om utbildningen

Improvisation är en viktig del av sången i många musikgenrer. Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är sångare/musiker och vill utveckla din förmåga att improvisera med rösten som instrument och uttrycksmedel. Genom olika övningar i bland annat improvisation får du utifrån olika infallsvinklar pröva idéer och testa olika sätt att uttrycka dig. Du får göra musikaliska tolkningar, komponera och öva dig i musikalisk kommunikation och samspel med övriga deltagare. Du tränar på att värdera ditt eget konstnärskap, din egen insats i arbetsprocessen och att identifiera vilka områden du vill fortsätta att utveckla och arbeta med. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursens bedrivs i masterclassform och utformas utifrån studenternas förkunskaper och inriktning.   

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler