Rehabilitering och hälsofrämjande åtgärder för äldre personer med tillämpning inom arbetsterapi

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10270
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i att förstå och påverka faktorer som har betydelse för äldre personers hälsa och funktion. Kursen fokuserar på personcentrerad, hälsofrämjande och rehabiliterande interventioner utifrån ett arbetsterapeutiskt perspektiv samt betydelsen av teamsamverkan för och med äldre personer.
I kursen ingår möjligheter att utveckla den egna arbetsterapeutiska verksamheten vad gäller evidensbaserade interventioner.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs arbetsterapeutexamen 180 högskolepoäng eller motsvarande (examensarbete 15 hp på grundnivå ska ingå).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Så är det att plugga

Kursen genomförs med distansstudier samt obligatoriska träffar på campus.