Bild
Två skådespelarstudenter i clownsminkning.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Praktisk introduktion till Clownteknik

Kurs
SG2222
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
33%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15406
Ansökan stängd

Kort om kursen

Vad är skillnaden mellan clown och traditionellt skådespeleri? I den här kursen undersöker du hur du kan använda clownteknik. Du jobbar praktiskt med scener både med och utan clownteknik i syfte att jämföra arbetssätten. Du läser relevant litteratur och tillsammans med gruppen reflekteras och diskuteras olika ingångar i material och teknik.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som vill få en grundläggande introduktion till clownteknik. Genom kursen får du möjlighet att undersöka och pröva clownteknik och jämföra det med skådespeleri. Efter kursen kommer du att vara bekant med begrepp och praktiska strategier inom clownteknik.

Undervisningsspråk: Svenska  
I vissa fall kan engelska förekomma.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler