Bild
Notblad
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Praktisk arrangering

Kurs
MVK792
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25328

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som redan har kunskap om musikteori och vill lära dig att arrangera musik.

Om utbildningen

Kursen i praktisk arrangering innehåller föreläsningar och seminarier i satsteknik, texturtyper och instrumentation samt analyser av klassiska och moderna kompositioner. Du kommer att få arbeta med egna arrangemang som diskuteras på seminarierna. De färdiga kompositionerna redovisas i slutet av kursen. Du lär dig utforma arrangemang för olika ensembletyper och får en fördjupad förståelse för hur de är uppbyggda. Efter avslutad kurs kommer du kunna granska arrangemang kritiskt och diskutera olika formprinciper och deras estetiska resultat.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av betyget godkänt i de första två terminernas musikteorikurser vid en musikutbildning på högkolenivå eller motsvarande kunskaper. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

Högskolepoäng inom ämnet musik.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2023 ges kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler