Överbryggande kurs i muntlig och skriftlig engelska

EN1004
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13005
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som vill uppnå språkfärdighet i engelska motsvarande IELTS 6,5 och TOEFL 90. Kursen innehåller en systematisk genomgång av engelsk grammatik med kontinuerliga tillämpningsövningar i form av skrivuppgifter. Den ger också övning i läs- och hörförståelse. Du tränar på att muntligt och skriftligt sammanfatta och diskutera innehållsligt och språkligt komplexa texter, för att på så vis förbereda dig för fortsatta universitetsstudier på engelska. Stor vikt läggs vid att utveckla ett kritiskt förhållningssätt till det studerade materialet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet med undantag för svenska och engelska. För ämnet engelska krävs testet IELTS Academic med resultat 5,5 (inget delresultat under 5,0) eller testet TOEFL iBT med resultat 72 (resultat för skriftlig del ska vara minst 17) eller engelska 5 i svenskt utbildningssystem, eller motsvarande.

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.