Nya testamentet med grekiska, fortsättningskurs

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14820
Ansökan stängd

Om utbildningen

Nya testamentets texter är alla skrivna med på den typ av grekiska (koine) som genom Alexanders den stores erövringar spreds över östra Medelhavsområdet och stora delar av Mellanöstern. I den här kursen lär du dig grunderna i denna allmänna (och nytestamentliga) grekiska med särskilt fokus på de ord och konstruktioner som förekommer i Nya testamentet och vilka exegetiska implikationer dessa får. Du tillgodogör dig grundläggande grammatik och ett basordförråd för nytestamenliga texter. Stort fokus läggs också på att utveckla din förmåga att läsa, analysera och översätta enklare texter hämtade ur Nya testamentet.

Behörigheter och urval

Grundkurs om 30 hp i valfritt ämne, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp