Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Musikvetenskap grundnivå

Kurspaket
MV100
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12702
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Vill du lära dig mer om musik som klingande fenomen och dess roll i samhället? I musikvetenskap studerar du dagens och gårdagens musik i dess kulturella, politiska och sociala sammanhang. Du får verktyg att analysera musiksamhällets snabba förändringar i en globaliserad värld och musikens betydelse för människors identitetsskapande. Ämnet ger kunskaper om musikens betydelse i samtida och historiska sammanhang.

På våra kurser diskuteras och problematiseras också idéer om kopplingen mellan musik, nationalitet och ursprung. Musikvetenskap är en teoretisk utbildning och innehåller ingen praktisk musikundervisning. Studierna förbereder dig för högre musikutbildning vid de konstnärliga högskolorna.

Du har även nytta av musikvetenskapliga kunskaper när du utbildar dig till kulturjournalist, kulturadministratör eller musiklärare, samt när du arbetar som musiker eller producerar egen musik.

Kurspaketet musikvetenskap grundnivå består av fyra kurser om 7,5 hp vardera.

Kurspaketet ger dig en introduktion till ämnet musikvetenskap där du får studera musikens funktioner och användningar i kultur och samhälle, musikens historia och hur musik kan förhålla sig till människors identitet.

Följande kurser ingår i kurspaketet:

  • MV1410, Musikvetenskapliga perspektiv, en introduktion
  • MV1001, Musikhistoria före 1900
  • MV1430, Musik, mångkultur och traditionens politik
  • MV1440, Musik och identitet

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i musikvetenskap. Väljer du att studera tre terminer musikvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen.