Musikvetenskapliga perspektiv, en introduktion

GU-14022
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vill du veta mer om hur musik kan undersökas från en vetenskaplig synvinkel? I kursen musikvetenskapliga perspektiv – en introduktion lär du dig metoder för att studera musik, både i klingande form och som kulturfenomen. Kursen ger en inblick i vilka frågor som idag ställs av musikforskare med intresse för musikens roll och funktion i människors vardag.  Frågor om musikens roll i ett samhälleligt och historiskt perspektiv och om musik som klingande fenomen. Deltagarna tränas också i att formulera egna frågor och undersöka dem i ett mindre fältarbete. Under kursen diskuteras också olika vetenskapliga sätt att närma sig musik, både som ljudande fenomen och som kultur- och samhällsföreteelse.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i musikvetenskap. Väljer du att studera tre terminer musikvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen.