Bild
En hand, en fiol, noter
Länkstig

Musikteori 1

Kurs
MVK897
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-15328
Ansökan stängd

Kort om kursen

Det här är en kurs för dig som redan spelar ett instrument och vill lära dig grunderna i musikteori. Du lär dig allmän musiklära, grundläggande stämföring och metoder för att själv kunna transkribera låtar och sätta ackord till en melodi. Kursen är även lämplig som förberedelse inför antagningsprov till musikhögskola.

Om utbildningen

Den här kursen lär dig att förstå hur musik är uppbyggd, hur den uppfattas och varför. Vägen dit går via studier i tonhöjder, puls och rytm, dur− och molltonalitet, intervall, ackord, harmonisering och stämföring. Du får även lära dig att läsa och skriva ner melodier och återge melodier i notskrift. Kursen ger verktyg att reflektera över sitt eget förhållande till traditionella harmoniseringstekniker och kunna jämföra melodiska, rytmiska och harmoniska förlopp. Undervisningen är nätbaserad och sker via digitala dokument, videogenomgångar och interaktiva övningar.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen genomförs på distans och du behöver ha grundläggande datorvana samt tillgång till dator med bredband. Allt material finns tillgängligt via webbplattform efter aktuellt kursstartsdatum.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler