Bild
Musikalstudenter
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikdramatik

Kurs
MVK463
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25313

Kort om kursen

Kursen vänder sig till sångare och musiker, studerande eller yrkesverksam, som vill utforska och fördjupa sitt musikaliska och sceniska uttryck.

Om utbildningen

I musikdramatisk metod arbetar vi både individuellt och kollektivt med konstnärlig interpretation, improvisation och rollspel – såväl med som utan musik. Härigenom tydliggörs kopplingen mellan musik och kommunikation vilket även ligger till grund för en större förståelse för musikdramatisk gestaltning som ett konstnärligt och pedagogiskt redskap. Musikdramatisk träning önskar främja kreativitet och konstnärligt utforskande samt lusten att både lära och handleda andra. Avsikten är dessutom att utveckla en fysisk och mental beredskap för att kunna hantera stress och nervositet inför kommande framträdanden.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen går på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler