Litteraturteoretisk och metodisk fördjupning

GU-14551
Ansökan stängd

Om utbildningen

På kursen fördjupar du dig i ett specifikt litteraturteoretiskt område med direkt koppling till ett pågående litteraturvetenskapligt forskningsprojekt vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Kursen ger dig både insikter i de speciella metoder och metodologiska överväganden som det aktuella forskningsområdet aktualiserar och praktisk kompetens på området. Studierna kan ske i olika former beroende på problemområdets karaktär: litteraturseminarier, workshops, konferenser samt även undervisning på distans. Kursens inriktning varierar för att kunna hållas aktuell och forskningsanknuten. Ta kontakt med institutionens studievägledare för att få information om aktuella och kommande inriktningar på kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.