Kristus, människan och frälsningen

GU-14809
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vad är en människa? Vilka grundläggande problem möter oss som människor? Vilka lösningar och svar står att finna? Den här kursen utforskar de svar som utvecklats inom den kristna traditionen på dessa frågor. Den gör det genom att undersöka den teologiska förståelsen av Jesus Kristus, som i den kristna traditionen framträder som nyckeln till en förståelse av människan, hennes dilemman och hennes möjlighet till frälsning. Vi kommer att studera kristologins betydelse för det vidare teologiska och kulturella sammanhanget, liksom den historiska utvecklingen av och samtida uttrycken för olika kristologiska perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd grund- och fortsättningskurs om sammanlagt 60hp i valfritt ämne, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.