I Odysseus kölvatten - om resande och resenärer under antiken

GU-12002
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen behandlar resandets betydelse i antiken och hur detta återspeglas i myter och berättelser i den grekisk-romerska antiken. Resandet var betydelsefullt för kommunikation och kolonisation och kursen behandlar hur tidiga handelskontakter och sjöresor bidragit till kulturell förändring i länderna kring Medelhavet. Den betydelse man tillmätte resor och upptäckter under antiken avspeglar sig i myter och berättelser och därför analyseras några viktiga sådana under kursen.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.