Genusperspektiv på pågående samhällsfenomen

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12727
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

På kursen får studenten kunskap om grundläggande genusvetenskapliga metoder och perspektiv och hur dessa kan användas för att synliggöra och åtgärda ojämlikheter.  Kursen tar sin utgångspunkt i ett pågående samhällsproblem. Det kan handla om en kris, en naturkatastrof, samhällspolarisering eller en pågående politisk förändring.

De genusvetenskapliga perspektiven synliggör hur dessa skeenden ges innebörder och får betydelser för formande av såväl jämlikhet som maktskillnader. Genom genusvetenskapliga perspektiv undersöks hur samhällsdebatt, sociala rörelser, sociala medier, medier, vardags- och arbetsliv påverkas och förändras. Fenomenet förstås i ett historiskt sammanhang och diskuteras utifrån sin geografiska placering.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)