En hand rör varsamt vid fiolsträngar
Foto: Natalie Greppi

Fritonal satslära och gehör

MVK656
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-25332
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen belyser 1900−talets konstmusik. Den går bortom den klassiska musikteorins ackord och tonarter och ger en inblick i typiska kompositionstekniker och gehörsträning med material från tidsperioden. Oavsett om du själv spelar ett instrument eller inte, vänder sig kursen till dig som vill få en fördjupad förståelse för 1900−talets konstmusik och verktyg att skapa egna kompositioner.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligtkandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musikalternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Högskolepoäng inom ämnet musik.

Så är det att plugga

Vårterminen 2022 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler