Enhet eller mångfald? Berättelse, historia och ideologi i tidig kristendom

Avancerad nivå

GU-12376
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

I kursen studerar vi Apostlagärningarna på grekiska tillsammans med aktuell forskning om de lästa texterna. Vi fördjupar oss i texterna som berättelse, som historisk källa och som uttryck för teologiska och ideologiska perspektiv. Särskilt reflekterar vi över hur Apostlagärningarna både avspeglar och kan ha bidragit till separationen mellan judendom och kristendom samt över den roll som texten idag spelar för judisk-kristna relationer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5 samt 15hp nytestamentlig grekiska.

Högskolepoäng, max 225 hp