Engelska: Masteravhandling, litterär inriktning

Anmälningskod
GU-23054

Kort om kursen

I denna kurs skriver du en masteruppsats på 30 högskolepoäng. Med tillämpning av litteraturvetenskaplig teori samt med väsentligt fördjupad kunskap om berörd forskning ska du i en vetenskaplig uppsats på god engelska och med användande av korrekt dokumentationsform utföra och redovisa en avancerad självständig forskningsuppgift inom något område av den engelska litteraturvetenskapen.

Om utbildningen

This course aims at giving students an opportunity to work independently under supervision on an in-depth study of issues relating to both theory and practice in English literary studies. By applying such theories and also relying on relevant research, students are expected to write a scientific research paper on a selected topic in the field resulting in a 30 hec Master thesis in English literature.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Filosofie kandidatexamen, varav 90 hp i fördjupning i engelska eller motsvarande i utländsk examen. Utöver detta krävs 60 hp i avancerade engelska kurser varav 30 hp ska utgöras av godkänt resultat från EN2D12 och EN2M06 eller motsvarande. Godkänt språkfärdighetsresultat från antingen fördjupningskurs i engelska, IELTS 7,5 eller TOEFL 625 ska uppvisas. Från och med V22 gäller: För tillträde till kursen krävs filosofie kandidatexamen inklusive enskilt arbete om minst 15 hp, eller motsvarande i utländsk examen samt minst 30 hp i litteraturvetenskapliga kurser i  huvudområdet engelska på avancerad nivå.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

FÖRBEHÅLL

Kursen ges under förutsättning att det finns ett tillräckligt studentantal och det inte skett några oförutsedda händelser vid institutionen som gör att kursen inte kan bemannas.

COVID-19

På grund av pandemin har institutionen för språk och litteraturer beslutat att börja höstterminen 2021 med undervisning online. Vi planerar dock en gradvis återgång till campusundervisning under andra halvan av terminen (med början den 3 november) i enlighet med de nationella riktlinjerna för undvikande av smittspridning och i enlighet med rektors beslut. Notera att somliga kurser kanske måste ges online under hela terminen. För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler