Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Kristina Edgren

Grafisk formgivare

Sektionen för dialog, design och digitala
medier
Fax
031-786 43 54
Besöksadress
Erik Dahlbergsgatan 11b
41126 Göteborg
Rumsnummer
540
Postadress
Box 100
40530 Göteborg

Om Kristina Edgren

Kristina "Kicki” Edgren arbetar på kommunikationsenheten som ansvarig för universitetets grafiska profil och visuella identitet. Utöver att formge trycksaker ansvarar hon för korrenspondensmaterial och utformar de mallar som tryckeriet har. Hon är support för frågor kring grafisk profil samt har ett delansvar att utveckla Göteborgs universitets visuella identitet som är ett ständigt pågående projekt på såväl strategisk nivå som framtagande av konkreta verktyg i form av mallar och handbok. Kicki är även illustratör och mönsterformgivare. Hon håller, inom kort, kurser i mallar och grafisk profil för medarbetare på universitetet.

Utöver sin anställning på Göteborgs universitet har Kicki ett eget företag där hon är illustratör, skribent, formgivare, varumärkesstrateg och föreläsare och hon har fått flera priser och utmärkelser för sin design.

Kicki har en masterutbildning från Högskolan för Design och konsthantverk och har även en lärarexamen bakom sig samt en diplomerad utbildning i Strategic Brand Management på IHM.