Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Affischbild
Länkstig

Studenter visar examensfilmer under Göteborg Film Festival

HDK-Valand kommer fortsätta med en digital plattform för examensprojekt även under 2021. Först ut är filmstudenterna som kommer visa sina examensfilmer under helgen 5–7 februari.

Efter Coronapandemins utbrott 2020 fick vårens examensutställningar ställas in och en digital plattform togs fram. Via plattformen fick examensstudenter möjlighet att visa och berätta om sina verk, vilket vanligtvis sker inom ramen för examensutställningarna. 

HDK-Valand har beslutat att fortsätta med plattformen under 2021, vid sidan av eventuella fysiska examensutställningar.

− Studenter som arbetar utifrån olika konstnärliga praktiker och vanligtvis möter sin publik i helt skilda miljöer samlas här på en gemensam plattform. Plattformen ersätter inte de fysiska rummen men fungerar som ett komplement och en mötesplats som samlar examensstudenter från olika program och skapar möjligheter för nya bekantskaper, säger Klara Björk, tillförordnad prefekt på HDK-Valand.

Plattformen lanseras den 29 januari. Först ut är studenterna på kandidat- och masterprogrammet i film som kommer streama sina examensfilmer och anordna samtal under helgen 5–7 februari. Filmerna spänner över ett brett spektrum av uttryck och format, allt från dokumentärer till virtuell verklighet och poesifilm.

− Vi har sedan flera år anordnat ett program där våra filmstudenter visar sina arbeten för publik i samband och samverkan med Göteborg Film Festival. I år genomför vi, precis som festivalen, ett helt digitalt arrangemang där vi möter publiken genom live-streams, samtal och seminarier, säger Klara Björk.

Läs mer och se hela programmet (in English)