Bild
Portätt av Karin Wester. Karin har glasögon och en sjal runt sina axlar när hon sitter framför en dator.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Medarbetarporträtt: Karin Wester, studievägledare

Karin har jobbat som studievägledare vid Göteborgs universitet i tio år. De senaste åren jobbar hon på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande. Här ger hon stöd och vägledning till förskolelärarstudenter och andra studenter med olika behov och utmaningar.

Varför sökte du dig till Göteborgs universitet?

När jag gick min utbildning till studievägledare var vi några stycken som redan jobbade som studievägledare. En av mina kursare arbetade vid Göteborgs universitet och hon pratade väldigt gott om sin arbetsplats. Jag bestämde mig för att det var här jag ville jobba. Jag sökte och fick en tjänst som studievägledare vid Sahlgrenska akademin.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag kommer jag till kontoret, läser och svarar på mejl och sedan har vi telefontid mellan klockan 9 och 10. Därefter kan det vara möten, programråd, utbildningsmöten eller andra personalmöten som står på schemat. Men den största delen av tiden träffar jag studenter. Vissa dagar har jag bokade studentbesök nästan varje timme, vilket jag tycker är jätteroligt. 

Vid terminsstart är jag alltid med och välkomnar de nya studenterna och berättar för dem vad jag kan hjälpa till med. Det känns viktigt att vara synlig för studenterna så de vet vem de kan vända sig till om de har frågor om sin utbildning eller om de stöter på hinder under sin studietid.

Byggnad i glas
Pedagogen hus B där Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande sitter.

Vad gillar du mest med att jobba på Göteborgs universitet?

Förutom studenterna så har jag väldigt trevliga och kompetenta kollegor. Vi hjälper varandra och vi har bra samarbete mellan och inom fakulteterna.  

Det är en också fantastisk miljö att jobba i. Jag uppskattar den frihet jag har i mitt arbete och att jag själv styr min almanacka. Våra förmåner som friskvårdstimma och sju veckors semester är också något som jag uppskattar.

Som studievägledare får vi ta del av riktad kompetensutveckling inom bland annat samtalsmetodik, omvärldsanalys och internationalisering, vilket är en ynnest. Allt detta gör att jag utvecklas i min roll som studievägledare.