Göteborgs universitet
Bild
Kristinelundsgatan, utsidan av byggnaden
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Verkstäder och studiemiljö på Kristinelundsgatan

I huset på Kristinelundsgatan finns välutrustade verkstäder för bildbehandling, metall, trä, keramik, smyckekonst och textil. Här är det öppet för dig som studerar design eller konsthantverk. Vi uppmuntrar dig att tänka nytt, att arbeta med experimentella tekniker och material. Vissa salar, verkstäder och rum är öppna för alla studenter på HDK-Valand medan andra bara har utrymme för vissa programstudenter eller är individuella studieplatser.

Textil

För dig som vill arbeta med textila material finns det en verkstad för textiltryck, en fiberverkstad och ett färgeri. Det finns även tillgång till gemensamma och egna ytor för skissarbete.

Smyckekonst

I smyckesverkstaden finns det verktyg och maskiner anpassade för att arbeta med metaller i den lilla skalan. Du kan arbeta med tekniker såsom smide, lödning, slipning, emaljering, etsning, patinering och gjutning. Verkstaden är populär men studenter inom smyckekonst har förtur på platserna.

Keramik

I keramikverkstaden kan studenter köpa lera från vårt lager. Här finns verktyg och utrustning att låna och ugnar för att bränna keramiska verk. Keramikverkstaden är populär och platserna begränsade, därför har studenter inom keramik förtur.

3D Labb och modellverkstad

Denna verkstad är utrustad med ugn för industrilera, bandsåg, pelarborr, ett flertal 3D-skrivare, CNC-fräs, 3D-skanner, Vacuumformare, laserskärare och varmtrådsskärare. Verkstaden är tillgänglig för alla studenter på HDK-Valand.

Trä- och metallverkstad

Vi har all utrustning för massiv träbearbetning, ett lack- och ytbehandlingsrum och en maskinverkstad för inrednings- och möbelsnickeri. Vår metallverkstad är fullt utrustnad med de verktyg du behöver. Här finns ett flertal maskiner för slip, fräs bock och svets.

Studieplatser för Designstudenter

Samtliga foton är tagna av Natalie Greppi, Maja-Kristin Nylander och Rebecka Eskilsson