Yoga och meditation: historiska och kritiska perspektiv

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14867
Ansökan stängd

Om utbildningen

Yoga och meditation är idag vanligt förekommande inslag inom såväl västerländsk religion och personlig utveckling som hälsa och friskvård. Kursen behandlar forskning om yoga och meditation dels genom teorier och teman dels genom analyser av konkreta traditioner. Genom att belysa både historiska rötter och samtida utövande syftar kursen till att ge en överblick över yogans utveckling ifrån kulturspecifikt till globalt fenomen. Fokus ligger på sydasiatiska traditioner som hinduism och buddhism men jämförelser med andra religioner som kristendom ingår.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.