Tillväxt och miljö: en global ekonomisk miljöhistoria

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-18013
Ansökan stängd

Syftet med kursen är att ge en orientering i global ekonomisk
miljöhistoria. I kursen presenteras ett antal miljöekonomiska perspektiv
på det långsiktiga samspelet mellan människa och natur. Fokus ligger på
att förmedla ett historiskt perspektiv på hur utvidgningen av
ekonomiska verksamheter, genom befolkningsökning och ekonomisk tillväxt, påverkat kvalitén och fördelningen av ekosystemtjänster.

Kursen är indelad i tre moment. I det första momentet presenteras grundläggande koncept som handlar om samspelet mellan människa och natur. I det andra läggs fokus på effekterna på ekosystemen av befolkningsökning och grundläggande livsmedelsförsörjning. Det tredje handlar om effekterna av industrialisering och energiförsörjning.

Behörigheter och urval

Minst 15 hp samhällsvetenskapliga ämnen.

Högskolepoäng, max 225 hp

Efter studierna

Studier i ekonomisk historia ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler