Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Teaterstudier, Fortsättningskurs

Kurs
TS1210
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-26001
Ansökan stängd

Om utbildningen

Här får du en grundläggande orientering i olika teatervetenskapliga teorier och metoder samt träning i att använda sådana i självständiga analyser av teatern och performancekonstens olika aspekter. I regi- och iscensättningsövningar undersöks teaterspråkets kroppsliga, muntliga och rumsliga dimensioner. Dessa praktiska moment ligger sedan till grund för den teoretiska reflektionen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat på Teaterstudier, grundkurs 30 hp eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Du får lära dig om teaterns många uttrycksmedel, såsom dialog, scenografi, kostym, ljus, ljud och kommunikation med en publik. Du kommer att få ta del av olika slags föreställningar och diskutera teater med professionella utövare och pröva den moderna teaterns centrala idéer i workshops. De som studerat ämnet hos oss arbetar ofta inom kultur- och utbildningssektorerna som kulturskribenter, teaterproducenter, kulturadministratörer, teaterpedagoger och dramaturger.

Kurser i teaterstudier ges på grund- och avancerad nivå där ämnet kan utgöra huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen har olika undervisnings- och examinationsformer för att du som student ska kunna tillgodogöra dig kursens innehåll på bästa sätt och träna på de färdigheter och förmågor som är formulerade i kursens mål. I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer. 

Lokaler

https://gu.se/humaniora/om-oss/vara-lokaler-pa-humanisten