Länkstig

Studiepraktik: Medie- och kommunikationsvetenskap

Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-17108
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2024.

Kort om kursen

Kursen ger dig möjlighet att pröva en framtida yrkesroll med anknytning till studier i medie- och kommunikationsvetenskap. Du kombinerar praktiska erfarenheter med ett reflexivt förhållningssätt och knyter kontakter som kan bana vägen ut i arbetslivet.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som har läst medie- och kommunikationsvetenskap och vill aktivt arbeta med samhällsfrågor inom verksamheter som till exempel statliga och kommunala myndigheter, frivilliga organisationer eller företag. Inom ramen för praktiken utför du ett kvalificerat arbete – analys, planering, utredning eller utvärdering – och medverkar kontinuerligt i det dagliga arbetet. Kursen kan fungera antingen som ett komplement till din utbildning eller inkluderas i en kandidatexamen.

För att kunna läsa kursen behöver du själv hitta en praktikplats som passar dina önskemål. Arbetsuppgifterna under praktiken måste vara av avancerad karaktär och relevanta för utbildningsområdet medie- och kommunikationsvetenskap.

Behörigheter och urval

Behörighet

För behörighet till kursen krävs minst 150 högskolepoäng på grundnivå, varav 90hp inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande inklusive 15hp vetenskaplig metod och 15hp självständigt arbete (examensarbete).

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Praktik

Du hittar tips på praktikplatser på JMG:s studentportal.

More information about Praktik