Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Musikstudenter
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Rytmik/Timing

Kurs
MVK610
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25317

Om utbildningen

Puls och rytm spelar centrala roller i ett musikstyckes rörelse framåt. Den här kursen vänder sig till dig som vill stärka din förståelse för samspelet mellan rytm och tempo, och därigenom utveckla ditt eget musicerande. Genom puls-, metrik- och polymetrikövningar kommer du att få utveckla din timing, periodkänsla och rytmikfantasi. Du får även jobba med motivutveckling och improvisationsövningar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Instruktioner för ansökan

Ansökan anses ej komplett utan dokumenterad musikalisk färdighet som skall bifogas ansökan. 

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad musikalisk färdighet som skall bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån och efter eventuell ensemblesammansättning. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i gruppform. Inom studentgruppen placeras du tillsammans med studenter med förkunskaper på liknande nivå.

Vårterminen 2022 ges kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler