Rehabilitering och hälsofrämjande interventioner för äldre personer - med tillämpning inom fysioterapi

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10269
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i att förstå och påverka faktorer som har betydelse för äldre personers hälsa och funktion. Kursen fokuserar på personcentrerad, hälsofrämjande och rehabiliterande interventioner utifrån ett fysioterapeutiskt perspektiv samt betydelsen av teamsamverkan för och med äldre personer.

I kursen ingår möjligheter att utveckla den egna fysioterapeutiska verksamheten vad gäller evidensbaserade interventioner.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs fysioterapeutexamen 180 högskolepoäng eller motsvarande (examensarbete 15 hp på grundnivå ska ingå)

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Kursen genomförs med distansstudier samt obligatoriska träffar på campus.