Praktisk introduktion till design

15 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Om utbildningen

En praktisk kurs för dig som vill lära dig centrala designbegrepp genom workshops och övningar i färg, form och skissande, med syfte att träna på de olika faserna i en designprocess. Detta ger dig förutsättningar att genomföra ett eget mindre designarbete som presenteras i slutet av kursen. I samråd med handledare väljer du inriktning för ditt arbete, exempelvis inom produktdesign, visuell kommunikation, rumsgestaltning eller liknande. Du examineras genom gruppdiskussioner vid seminarier, muntlig och visuell delredovisning, muntlig och visuell presentation samt genom att ge respons på en annan students designarbete.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet