Bild
Foto: Angela Pauliny
Länkstig

Ornitologi

Kurs
BIO044
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-21210
Ansökan stängd

I den här utbildningen tar vi upp frågor som relaterar till hållbarhet. Innehållet i kursen eller programmet passar in på minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Kort om kursen

Allt fler blir intresserade av fåglar – på grund av deras skönhet, deras intressanta beteenden och mycket annat. Nu har du chansen att studera ornitologi och läsa en fågelkurs som enbart fokuserar på fåglar.

Om utbildningen

Varför ser en viss fågel ut på ett sätt, och en annan på ett annat? Och varför ser en fågel ens ut som en fågel från första början? Under den här kursen dyker vi ner i fåglarnas fängslande värld och lär oss mer om deras utseende men också liv i övrigt. Vi går igenom deras livsmiljöer, beteenden och mycket mer. Vi får också lära oss grunderna för fältbestämning och träna på att identifiera fåglar i deras naturliga miljöer.

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om fåglar och deras liv. Den ger grundläggande kunskaper om fåglarnas evolution och inbördes släktskap samt deras byggnad, fysiologi och ekologi. Vi går också igenom fältbestämning av fåglar både i teorin och i praktiken. Helt enkelt en bred och introducerande kurs i "ornitologi", alltså vetenskaplig forskning om fåglar.

Kurslitteraturen hittar du via denna länk, som går till kurssidan på Studentportalen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet.

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen är på kvartsfart och är uppbyggd kring föreläsningar, studiebesök och exkursioner.

Undervisningen sker kvällstid (18-20) på onsdagar. Enstaka studiebesök och exkursioner kan ske på en annan veckodag, eventuellt även en helgdag.

Kommentarer från tidigare kursdeltagare:

  • ”Inspirerande föreläsare, intressanta exkursioner och trevliga kurskamrater!”
  • ”Helt underbar mix av djuplodande inblickar på högsta akademiska nivå, och de fem tillfällena med besök på Naturhistoriska museet och fyra exkursioner.” 
  • ”Kunskap och kvaliteten på föreläsningarna och föreläsarna var bland de bästa jag har varit med om. Är imponerad att det finns så mycket kunskap så nära. Bästa jag gjort att gå kursen, kommer de en fortsättning hoppar jag på den direkt utan tvekan.”
  • ”Resan till Halland var bland det roligaste hittills 2022.”