Hoppa till huvudinnehåll
Bild
En operasångare bakom en parasol
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Operainterpretation 1

Kurs
MD2001
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15350
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig med kandidatexamen från operahögskola, eller motsvarande studier, och som ytterligare vill fördjupa dina kunskaper i sång, interpretation, sceniskt arbete och operarepertoar. Kursen innehåller individuella sång- och instuderingslektioner där du arbetar med interpretation av en operarepertoar av eget val. Du har också individuell handledning med operaregissör och du deltar i utbildningens master classes med gästlärare. Det kan inom ramen för kursen förekomma praktik på operahus eller en roll i ett av utbildningens operaprojekt. Du redovisar kursen genom en scenisk konsert eller operaföreställning. 

Digitalt sångprov 2021

Sångprovet kommer inför höstterminen 2021 att genomföras digitalt. Behöriga sökande kommer den 16 april att få en länk till Slideroom där två valfria arior ska laddas upp. Sista dag att ladda upp arbetsproverna är den 26 april.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Dokumenterade studier om minst motsvarande årskurs 3 (180 hp) på Konstnärligt kandidatprogram i opera. 

Urval

De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.