Bild
En operasångare bakom ett parasol
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Operainterpretation 1

Kurs
MD2001
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25350

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i opera vad gäller sång, musikalisk interpretation och rollgestaltning.

Om utbildningen

Du får individuella sånglektioner och coachning av dina roller och din auditionrepertoar med instuderare både från Högskolan för scen och musik och GöteborgsOperan. Du arbetar individuellt med rollinterpretation med en operaregissör och du har gruppundervisning i dans och rörelse. Tillsammans med övriga operastudenter deltar du också i masterclasses, och det kan förekomma att du gör en roll i en av skolans operaproduktioner.

Kursen examineras genom en offentlig scenisk konsert eller i en operaproduktion.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Dokumenterade studier om minst motsvarande årskurs 3 (180 hp) på Konstnärligt kandidatprogram i opera. 

Urval

De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler