Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Litteraturvetenskap: Fördjupningskurs

Kurs
LV1310
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-24506
Ansökan stängd

Om utbildningen

Under kursen fördjupar du dina kunskaper om hur man forskar om litteratur. Du får studera ytterligare litteraturvetenskapliga teorier och läsa teoretiska källtexter. Du får också fördjupa dig i ett litteraturvetenskapligt specialområde i en temakurs. Temakursen har alltid direkt forskningsanknytning. Halva kursen ägnar du åt att genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete som du sedan presenterar i form av en uppsats.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat på Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs 30 hp eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vi ger dig en grundläggande bildning och kunskap om litteratur men också en textanalytisk verktygslåda som är användbar vad du än väljer att arbeta med. Vi studerar skönlitteraturen som konst och som en källa till kunskap om mänskliga och samhälleliga förutsättningar. Kurserna vänder sig till dig som funderar på ett arbetsliv inom kultur- eller informationssektorn där det ställs höga krav på läsförståelse, skrivfärdighet, språkkänsla och vetenskapliga förhållningssätt.

Kurser i litteraturvetenskap ges på grund- och avancerad nivå där ämnet kan utgöra huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen. 

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen har olika undervisnings- och examinationsformer för att du som student ska kunna tillgodogöra dig kursens innehåll på bästa sätt och träna på de färdigheter och förmågor som är formulerade i kursens mål. I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer.

Lokaler

https://gu.se/humaniora/om-oss/vara-lokaler-pa-humanisten