Litteraturhistoria 1: Motiv och tema

GU-12212
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Vilka ämnen, situationer och frågor är viktiga i litteraturen – och i våra liv? I kursen studeras ett urval litterära verk från olika tider med fokus på grundläggande mönster vad gäller motiv och tema. Du ges även möjlighet att utveckla din förmåga att analysera, tolka och jämföra litterära texter i olika genrer. Kursen ges på distans och är uppdelad i tre delkurser som var och en fördjupar det litteraturhistoriska studiet.

Denna kurs tillsammans med tre andra kurser (LV1115, LV1117, LV1118) motsvarar grundkursen i litteraturvetenskap, LV1111, 30 hp. Kursen lämpar sig väl för dig som vill studera för att få behörighet som lärare i skolämnet svenska.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Kursen ges på distans och bygger huvudsakligen på självstudier.