Kritiska perspektiv på kris, kultur och demokrati

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14055
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vad innebär det att leva i en samtid som ter sig spöklik, som att leva i en science-fictionfilm eller mitt i en dystopi? Vad är egentligen en kris, och för vem? På den här kursen studerar du hur hopp om politisk förändring väcks i samband med kris. Det kan då å ena sidan handla om fördjupad demokrati och erkännande av sårbarhet, men å andra sidan en mer auktoritär och nationalistisk ordning. På kursen får du tillsammans med övriga deltagare arbeta med analyser av olika slags kulturella uttryck, mediedebatter och myndighetsmaterial.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst motsvarande kursfordringar för kandidatexamen, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande svenska B/svenska 3 och engelska A/engelska 5

Högskolepoäng, max 225 hp

Studier utomlands

Programmet har inte någon helt fristående termin men vi rekommenderar att studenter åker utomlands termin 2 som innehåller en valbar kurs.