Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Kammarkören vid Högskolan för scen och musik
Foto: Stig-Magnus Thorsén
Länkstig

Kammarkör 3

Kurs
MVK943
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15328
Ansökan stängd

Om utbildningen

En kammarkör består vanligtvis av 20–30 sångare och har varit en populär form av ensemble i Sverige sedan mitten av 1900-talet. I den här fortsättningskursen fördjupar du dina färdigheter i körsång ytterligare. I gemensamma repetitioner med de andra körstudenterna, och genom självständigt arbete, tränar du bland annat tonbildning, klangbalans, intonation, dynamik och fraseringsteknik. Körens repertoar är bred och hämtas från flera olika genrer, men med tyngdpunkt på klassisk musik från 1400–2020. En relativt stor andel repertoar är från 1900- och 2000-talen. 

Som en del av kursen kommer du att delta i en offentlig konsert. Vanligtvis genomför Kammarkören 2–3 konserter per år inom ramen för Högskolan för scen och musiks konsertserie. Dessutom hålls ett antal externa konserter och ungefär vartannat år görs en utlandsturné. Kammarkören samarbetar även med kompositionsutbildningen vid Högskolan för scen och musik, vilket genom åren resulterat i ett antal uruppföranden.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet. Förutom grundläggande behörighet krävs genomgången kurs MVK895, Kammarkören 2 samt godkänt betyg från kursen MVK882, Kammarkören 1.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler