Hoppa till huvudinnehåll
Video (5:02)
Trumensemble med Helge Andreas Norbakken
Bild
Länkstig

Handtrummor

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-13722
Ansökan stängd

Om utbildningen

Handtrummor är ett samlingsnamn för en rad trummor som spelas med bara händerna, till exempel congas, djembe och bongos. Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig grundläggande slagteknik - som slapslag, öppna slag och dämpade slag – för ett femtontal olika handtrummor. Du får utforska instrumentens olika ljud och arbeta med rytmer som är typiska för dem, men även försöka upptäcka okonventionella sätt att spela på. Du kommer att få öva på att spela både i grupp och solo, samt arbeta med hur du kan hitta din musikaliska plats i en ensemble. Call and respons, polyfoni (flera stämmor) och unisont spel är andra moment som ingår i kursen. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

Högskolepoäng inom ämnet musik.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler